maagpijn

Opgeblazen en misselijk


Maagpijn of brandend maagzuur gaat vaak gepaard met een opgeblazen gevoel of misselijkheid. Je kunt ook alleen last hebben van een opgeblazen gevoel. Dat gebeurt bijvoorbeeld als de maag lang bezig is met het verteren van het voedsel. Misselijkheid wordt vaak veroorzaakt door te veel of te vet eten, veel drinken (alcoholgebruik), een virusinfectie of bepaald medicijngebruik.

De misselijkheid is een signaal van het lichaam. Meestal is misselijkheid niet ernstig. Misselijkheid wordt vaak gevolgd door braken. Misselijkheid kan een symptoom van een maagdarmaandoening zijn, maar dat hoeft niet. Het kan namelijk ook een aanwijzing voor een andere aandoening zijn, zoals migraine, voedselvergiftiging, middenooraandoening of zwangerschap. Als de misselijkheid gepaard gaat met braken en hevige pijn moet je direct een arts inschakelen.

Misselijkheid en buikpijn kunnen ook duiden op angst, spanningen en stress. Zo kan een bezoek aan de tandarts waar je erg tegenop ziet opeens leiden tot buikpijn en misselijkheid. Gelukkig verdwijnt het gevoel van misselijkheid daarna weer snel.

Je kunt tegen misselijkheid kun je (homeopathische) middelen krijgen bij de drogist of apotheek. Pas op met het regelmatig innemen van aspirine en ontstekingsremmende pijnstillers als ibuprofen en diclofenac.

Let bij maagpijn en misselijkheid op je eetgewoonten. Vermijd producten waar je last van krijgt, maar eet wel zo gevarieerd mogelijk. Zie voor goede voeding tip 5.
Volgende tip : Goede voeding »
Copyright 2006 - 2016 - NewEgo B.V.

14 stemmen / gem. score 4
Mijn tip toevoegen Relelateerde links Meer onderwerpen » « vorigeverder »